Wat Is Linkbuilding En Waarom Tijdens Corona Kansrijk?

Published Mar 09, 21
5 min read

Wat Is Linkbuilding En Waarom Tijdens Corona Kansrijk?Google zelf zegt je moet zorgen voor een natuurlijk backlink profiel en niet moet zorgen voor een backlink profiel wat er natuurlijk uitziet. Als het aan Google ligt doe je dus niets aan je backlink profiel, alle links welke je zal krijgen zullen dan vanzelf 100% natuurlijk zijn. Dat klinkt natuurlijk allemaal wel erg mooi.

Als je op een natuurlijk backlink profiel wilt wachten dan kan je lang wachten tenzij je iets echt heel erg bijzonders hebt. De meeste websites zijn commercieel en mensen gaan niet zomaar naar een (commerciële) website een link plaatsen. Je hebt een website en deze moet aan het eind van de dag zorgen voor omzet en daar kunnen we (niet te lang) op wachten.

Wat Is Linkbuilding En Waarom Tijdens Corona Kansrijk?

Een natuurlijk backlink profiel zal ook bekeken moeten worden over de dimensie tijd. Een natuurlijk backlink profiel groeit over de verloop van tijd, het is er niet van de ene op de andere dag. Dit is iets om rekening mee te houden als je aan de slag gaat met het verkrijgen van links.

Als je aan de slag gaat met linkbuilding dan wil je als eerste kijken naar ‘het laag hangende fruit’ zodat je snel je eerste backlinks hebt. Op welke plaatsen kan je zonder al te veel inspanning een link verkrijgen? Er is een online tool welke je op de vraag antwoord kan geven - startpagina.

De 12 Meest Gemaakte Linkbuildingfouten Die Je Moét Vermijden

Heeft linkbuilding anno 2018 nog wel zin? - Mediawebmediaweb.nlBacklinks Kopen? 100% SEO ranking Google safe linkbuilding!httpmarketing.nl


De software van ahrefs is wel betaald, voor deze functionaliteit is er echter geen (goede) gratis tool. Met de Link Intersect tool van ahrefs kan je bekijken welke sites naar je concurrenten linken maar nog niet naar jouw website. Als je klikt op ‘Show link opportunities’ krijg je te zien dat een aantal sites wel naar je concurrenten linkt maar nog niet naar jouw website.

Ze waren tenslotte ook bereid om naar je concurrenten een link te plaatsen, jouw site zal ook relevant voor ze zijn. Je kan deze website via e-mail benaderen met de vraag of ze ook naar jouw site een link willen opnemen. Dat je concurrenten een link hebben van een bepaalde website hebben betekend nog niet dat het een link van goede kwaliteit is.

Hoe Kom Je Aan Backlinks? (+15 Linkbuilding Tips!)

Het zou kunnen dat je concurrenten een link hebben van een niet relevante website. Misschien hebben zij in een ver verleden deze links aangevraagd, in de tijd voordat relevante links belangrijk voor Google werden. Stel je begint een webshop in televisies en je ziet dat je concurrenten een link hebben op de partnerpagina van een webshop in gebreide wollen mutsen.

Hebben je televisie concurrenten daarin tegen een link vanaf een website met televisie reviews dan wil daar natuurlijk heel graag ook een backlink van hebben, het is immers relevant voor je business. Dit is niet een manier om snel backlinks te verkrijgen, daar staat tegenover dat het wel een manier is om waardevolle backlinks te verkrijgen.

Wat Is Linkbuilding In 2021? Uitleg, Tips & 109 Strategieën

Stel je hebt een boekhoudkantoor, op je website staan je tarieven, foto’s van de medewerkers en een routebeschrijving. Hiermee geef je andere websites niet echt aanleiding om een link naar je website te plaatsen. Het is namelijk niet echt interessant en er zijn al tienduizend van dit soort statistische ‘we hebben een website omdat het hoort’ websites.

Op je blog kan je artikelen plaatsen welke relevant zijn voor je branche. Hiermee geef je anderen aanleiding om een link naar je website te plaatsen. Zo kan het boekhoudkantoor een blog artikel schrijven met daarin X Tips om de belastingdruk te verlagen. Websites welke zich richten op ondernemers zullen dit wellicht interessant vinden en kunnen er aanleiding in zien om er naar toe te verwijzen vanaf hun website.

Linkbuilding - Zoekmachine Optimalisatie (Seo), Linkbuilding

Nu zal het schrijven van blogs je niet automatisch links opleveren. Maar je hebt daarmee wel aan de voorwaarde gedaan om voor anderen interessant genoeg te zijn om naar je te linken. De volgende stap is dat je andere op je (waardevolle) content zal moeten wijzen. Dit zou je kunnen doen door relevante websites aan te schrijven (te mailen) om ze op je content te wijzen.

Dit zullen we in de volgende tip bespreken. Er zijn verschillende valkuilen bij het creëren van een blog. Een veel gemaakte fout is dat men een blog gaat opzetten met artikelen welke meer van hetzelfde zijn. Bijvoorbeeld een diëtiste welke 10 tips om af te vallen geeft. Dit terwijl er al duizenden artikelen op internet staan met tips om af te vallen.

Backlinks Kopen Voor Een Hogere Ranking

Waarom zou iemand naar het artikel van deze diëtiste gaan linken terwijl er al genoeg van op het internet staat en er veel uitgebreidere artikelen over te vinden zijn? Dat gaat niet gebeuren dus. Je zal dus onderwerpen moeten behandelen op je blog welke nog nauwelijks door anderen besproken worden zodat je content ‘uniek’ is en daardoor waardevol voor anderen.

Door uitgebreider ergens op in te gaan bijvoorbeeld, of door aspecten aan te dragen welke door andere niet aangedragen worden, of door het van beeld (foto’s of video) te voorzien (als anderen dat niet doen). Tegenwoordig vindt je blogs over de meest uiteenlopende onderwerpen (seo tool). Veel blogs plaatsen blogposts van gastbloggers en vinden het prima als je een backlink in je blog opneemt.

Link Building Strategie Seo Bureau

Stel iemand heeft een blog welke zich richt op het combineren van het moederschap met het ondernemerschap. Deze persoon is (waarschijnlijk) zelf moeder en ondernemer. Ze zal veel af weten van wat er bij komt kijken om het moeder- en ondernemerschap te combineren en zal daar gemakkelijk veel over kunnen schrijven.

Bijvoorbeeld een gastblog over hoe dat zit met de voorwaarden voor het behalen voor je urencriterium voor je ondernemersaftrek als je niet hebt kunnen werken door de zwangerschap. Als boekhoudkantoor weet je precies hoe dat zit. Vanuit de gastblog kan je dan een link opnemen naar de website van je boekhoudkantoor naar een relevante pagina over de ondernemersaftrek.

More from Online, Bedrijven, Overzicht

Navigation

Home

Latest Posts

Dierenwinkel Leeuwarden

Published Nov 01, 22
4 min read

Published Sep 20, 22
7 min read

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) - De Webmakers

Published Jun 08, 22
9 min read